AEX wacht op opwaartse impuls

Het wachten is op een opwaartse impuls voor de AEX-index. Het onderliggende technische beeld blijft positief en de pauze die de Nederlandse beursgraadmeter in de laatste weken inlast is waarschijnlijk van tijdelijke aard. Een voortzetting van de stijgende trend zal eveneens in lijn zijn met het positieve koersbeeld in de Verenigde Staten en de rest van Europa. Op een termijn van meerdere maanden en richting het einde van het jaar handhaven wij het koersdoel op 560.

Een klein punt van zorg is de negatieve kruising van de MACD-indicator. Die geeft aan dat het opwaartse momentum afneemt. Als dit leidt tot een val onder het steunniveau rond 510, of erger nog onder 490, dan loopt de stijgende trend flinke schade op. Voorlopig is dat niet het geval en blijft het hoofdscenario een nieuwe opwaartse impuls.

Lees ook: Rendement internationale kooptips beter dan AEX


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


The post AEX wacht op opwaartse impuls appeared first on Beleggers Belangen.

Beursnieuws
Advies en Analyse