Bank of England laat rente ongemoeid

Centrale bank kan niks door onzekerheid Brexit.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of England heeft zijn belangrijkste rentetarief donderdag conform de verwachting gehandhaafd. Dit bleek uit het rentebesluit van de Britse centrale bank.

Daarmee bleef de rente staan op 0,75 procent, net als de afgelopen maanden. In augustus 2018 werd de belangrijkste rente in het VK voor het laatst verhoogd. Of dat dit jaar opnieuw gebeurt, wordt steeds meer onzeker. Bij het vorige rentebesluit in februari schatte de markt die kans nog in op ruim 50 procent. Uit de BoEWatch tool van CME Group blijkt dat een renteverhoging aan het eind van 2019 wordt ingeschat rond 31 procent.

Het rentebesluit van donderdag van unaniem.

Brexit bepaalt momenteel beleid

"De Bank of England is aan handen en voeten gebonden door Brexit", aldus marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group.

Als er volgende week vrijdag geen akkoord ligt met de EU, dan dreigt chaos. Nog altijd heeft het Lagerhuis niet ingestemd met de uittredingsdeal van premier Theresa May. Donderdag en vrijdag vindt een EU-top plaats over Brexit.

Het Britse pond verhandelde donderdag rond het verschijnen van het besluit ten opzichte van de euro 0,3 procent lager. Voor elke euro kregen beleggers 0,8676 pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 21, 2019 08:02 ET (12:02 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse