Beleggers Belangen Academy: Structuur in uw doelen

Lijkt u het meest op Maarten, Roos, Erik of Floris? Aan de hand van deze ijkpersonen kunt u bekijken welke strategie van de Beleggers Belangen Academy het best bij u past.

Op 1 oktober 2016 ging de Beleggers Belangen Academy van start. We willen beleggers met deze opleiding voorzien van meer diepgravende informatie over beleggen, toegesneden op hun persoonlijke situatie. Iedere persoonlijke situatie is uniek, hoewel er op financieel vlak ook grote gemeenschappelijke delers te vinden zijn.

De omstandigheden van personen van eind twintig kunnen nog zo uiteenlopen, in financieel opzicht is er een belangrijke overeenkomst: het is vanwege hun jonge leeftijd geen probleem voor ze om op korte termijn meer risico te nemen. Deze jongeren kunnen het best kiezen voor beleggingen die op lange termijn het hoogste rendement opleveren, maar dat betekent ook: meer risico. In de opleiding leren wij deelnemers hoe ze rendementen kunnen berekenen en in hoeveel jaar die te halen zouden moeten zijn. Personen van boven de 65 jaar willen in de regel hun vermogen in stand houden en leven van hun inkomen. Wij leren hoe dit het beste te doen is.

De eerste opleiding is getiteld ‘Gestructureerd opbouwen van vermogen’. Aan de basis van deze opleiding stonden vier ijkpersonen. Hun financiële doel, risicobereidheid en beleggingshorizon lopen uiteen. Wij denken dat onze vier ijkpersonen gezamenlijk een stevige basis vormen voor allerlei mogelijke financiële situaties. Ga eens na op welke ijkpersoon u het meeste lijkt. Heeft u het meest weg van Maarten, Erik, Roos of Floris? En met welk personage komen uw verwachtingen en financiële doelstellingen het meest overeen?

De afgelopen twee maanden werden op de beurs gedomineerd door angst voor renteverhogingen en importheffingen in de VS. De technologiesector trok zich daar weinig van aan, die rukte op naar nieuwe recordstanden. Wat dat betekende voor de portefeuilles van onze vier modelbeleggers kunt u op de volgende pagina’s lezen. We geven op pagina 30 een overzicht van de verschillende opleidingen die wij aanbieden.

Wilt u meer informatie over de Beleggers Belangen Academy, mail dan naar beleggersbelangenacademy@onebusiness.nl of bel met 020 224 80 32.


Lees meer over de 4 ijkpersonen:

Erik – 64 jaar

Floris – 28 jaar

Maarten – 53 jaar

Roos – 38 jaar


 

The post Beleggers Belangen Academy: Structuur in uw doelen appeared first on Beleggers Belangen.

Beursnieuws
Advies en Analyse