Beursupdate: Damrak nipt hoger geopend

Flow Traders hoger na cijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag vrij vlak geopend. Kort na de start van de handel noteerde de AEX nipt in het groen op 562,92 punten.

Onder de hoofdfondsen ging Adyen aan kop met krap een procent. Randstad sloot de rij met een verlies van minder dan een half procent. Royal Dutch Shell noteerde daarnaast fractioneel lager na nieuws dat GroenLinks, SP en PvdA door een wetswijziging willen bereiken dat Shell meer winstbelasting gaat betalen.

In de AMX ging Flow Traders aan kop met 2,5 procent. In het afgelopen kwartaal genereerde Flow Traders een netto handelsomzet van 63,1 miljoen euro, tegenover 74,1 miljoen euro een kwartaal eerder. Analisten rekenden voor het eerste kwartaal van 2019 op een netto handelsomzet van 61,5 miljoen euro.

TomTom won daarnaast twee procent. Kepler Cheuvreux verhoogde het advies voor TomTom van Houden naar Kopen en paste het koersdoel aan van 8,00 naar 9,00 euro.

Air France-KLM was een dissonant met een verlies van meer dan twee procent. Concurrent Lufthansa waarschuwde maandagavond dat het in het eerste kwartaal van 2019 rode cijfers heeft geschreven.

Een belangrijke oorzaak van de rode cijfers was een stijging van de brandstofkosten met 202 miljoen euro. Maar ook overcapaciteit op de Europese markt speelden Lufthansa parten in de vorm van druk op de ticketprijzen.

Onder de kleinere aandelen waren geen uitschieters te vermelden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 16, 2019 03:10 ET (07:10 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse