BEURZEN Koerssprong Wessanen op groen Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Wessanen was vrijdag met afstand de sterkste stijger op het Damrak. Het natuurvoedingsbedrijf staat nadrukkelijk in de belangstelling van een consortium onder leiding van investeerder PAI Partners, dat Wessanen wil inlijven. Het sentiment op de Europese beurzen was positief, geholpen door de hoop onder beleggers op uitstel van de brexit.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot met een winst van 1,5 procent op 552,18 punten. De MidKap klom 0,3 procent, tot 775,68 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt stegen tot 1 procent.

De FTSE-index in Londen sloot 0,6 procent hoger. Het Britse Lagerhuis nam donderdagavond een motie aan om de brexitdeadline te verlengen. Het is nu aan de EU-leiders van de 27 andere lidstaten om unaniem in te stemmen met het verzoek tot uitstel van de huidige deadline van 29 maart.

Wessanen steeg bijna 20 procent tot 11,87 euro bij de kleinere bedrijven in Amsterdam. Het consortium onder leiding van PAI Partners heeft circa 880 miljoen euro over voor Wessanen. Dat komt neer op 11,50 euro per aandeel. Volgens kenners is er ruimte voor een hoger bod op het natuurvoedingsbedrijf. Het aandeel Wessanen sloot donderdag al 5 procent hoger.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)

Beursnieuws
Advies en Analyse