Besi snijdt in omzetverwachting (2)

N i e u w bericht, meer informatie

DUIVEN (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) heeft zijn omzetverwachting voor het tweede kwartaal van het jaar fors verlaagd. De toeleverancier aan de chipindustrie had in de meetperiode te maken met de annulering van 28 miljoen euro aan orders, wat zich zal doorvertalen in een fors mindere omzetgroei.

De geannuleerde bestellingen waren van een klant voor high-end smartphoneapplicaties. Om welke klant het gaat maakte Besi niet bekend. Het gemis werd deels gecompenseerd door hoger dan verwachte verzendingen aan klanten actief in de markt voor computers, auto's en andere mobiele apparaten.

Voor het kwartaal dat liep tot 1 juli verwacht Besi nu een omzetgroei van circa 4 procent in vergelijking met de bijna 155 miljoen euro van het eerste kwartaal. Eerder ging Besi uit van 10 tot 15 procent hogere opbrengsten. Voor de eerste jaarhelft gaat Besi nu uit van een omzetgroei van 13 procent.

Verder meldde Besi dat er geen wijziging zijn in de verwachtingen voor de brutomarge en operationele kosten voor zowel de eerste jaarhelft als voor het tweede kwartaal. Het bedrijf dat op 26 juli met definitieve cijfers komt, was niet bereikbaar voor een verdere toelichting.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)

Beursnieuws
Advies en Analyse