Vastned voorzichtig positief over rest 2018

Outlook voor dit jaar gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) Vastned blijft op basis van de ontwikkelingen in de eerste jaarhelft vasthouden aan de outlook voor heel 2018. Dit maakte het vastgoedfonds woensdag nabeurs bekend.

"In het eerste halfjaar hebben wij weer goede resultaten geboekt, gedreven door de core city assets die nu 81 procent uitmaken van onze portefeuille", zei CEO Taco de Groot in een toelichting.

Vastned boekte in de eerste zes maanden een direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, van 1,18 euro per aandeel. Dit was vorig jaar in dezelfde periode 1,07 euro.

Het indirecte resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, kwam uit op 0,58 euro per aandeel, fors minder dan de 2,34 euro een jaar terug. Hierdoor daalde het totale resultaat per aandeel van 3,41 naar 1,76 euro.

Vastned stelt aandeelhouders een interimdividend van 0,71 euro per aandeel voor.

Voor 2018 mikt Vastned, dat zei "voorzichtig positief" te zijn voor de rest van het jaar, nog altijd op een direct resultaat van 2,10 tot 2,20 euro per aandeel. Daarvan zal het 2,05 euro uitkeren aan aandeelhouders.

Vastned zag de bezettingsgraad van de core city assets dalen van 99,6 naar 96,9 procent. Deze daling schreef Vastned vooral toe aan het vertrek eind mei 2018 van Salvatore Ferragamo uit een pand in Madrid.

De bezettingsgraad van de totale portefeuille daalde van 98,1 procent eind 2017 naar 96,2 procent ultimo juni.

De vergelijkbare bruto huurgroei voor de core city portefeuille bedroeg 0,6 procent, maar die voor de gemengde portefeuille daalde met 1,6 procent. Per saldo betekende dit voor de groep een daling van 0,1 procent.

De kwaliteit van de portefeuille is volgens Vastned verder verbeterd door de acquisitie van food & beverage assets in de binnenstad van Utrecht en de verkoop van meerdere niet-strategische panden in Nederland en Frankrijk.

De waarde van de portefeuille met core city assets steeg afgelopen zes maanden met 1,3 procent. De waarde van de gemixte portefeuille daalde juist met 0,4 procent.

Afgeketst

Vastned Retail zei begin juni af te zien van de overname van Vastned Retail Belgium, nadat er door aandeelhouders te weinig stukken werden aangemeld.

"Wij hebben ons uiterste best gedaan om het bod te laten slagen maar er zijn onvoldoende aandelen aangemeld waardoor de transactie niet doorging. Wij zijn van mening dat de biedprijs fair was, hetgeen ook is bevestigd door de onafhankelijk expert Degroof Petercam en door de meerderheid van aandeelhouders die wel hun aandelen hebben aangeboden", zei De Groot.

Vastned Retail Belgium blijft "een belangrijke dochtervennootschap van Vastned waar we constructief mee blijven samenwerken", voegde hij nog toe.

FBI

Op Prinsjesdag 2018 verwacht Vastned meer informatie over de plannen van de Nederlandse regering met betrekking tot de FBI-status. "Tot die tijd, maar ook erna, zullen wij er alles aan doen om ons standpunt voor behoud van het FBI-regime te bepleiten", aldus de CEO.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 01, 2018 12:24 ET (16:24 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse