Update: Alfen ziet winst en omzet stijgen

Outlook voor geheel 2018 gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) Alfen heeft in het eerste halfjaar van 2018 zowel de omzet als de winst zien stijgen. Dit maakte de producent van laadpalen voor elektrische auto's, transformatoren en opslagsystemen voor energie dinsdag voorbeurs bekend.

De omzet kwam uit op 41,0 miljoen euro, een stijging met 32 procent in vergelijking met het het eerste halfjaar van 2017.

De aangepaste EBITDA ging op jaarbasis met 52 procent omhoog naar 1,7 miljoen euro, terwijl de aangepaste nettowinst op jaarbasis met 226 procent steeg naar 0,6 miljoen euro.

Alfen is in maart van dit jaar naar de Amsterdamse beurs gegaan. "Het eerste halfjaar was een opwindende periode voor Alfen, vanwege onze beursnotering", stelde CEO Marco Roeleveld van Alfen. "We zijn blij dat we een sterke en winstgevende groei kunnen rapporteren, waarbij we kunnen profiteren van de accelererende energietransitie".

Alfen voorziet dat de positieve marktontwikkelingen voor alle activiteiten zullen aanhouden. Het bedrijf uit Almere houdt dan ook vast aan zijn vooruitzicht dat de omzet over geheel 2018 zal uitkomen op 99 miljoen euro. De acquisitie van Elkamo zal hieraan volgens Alfen een positieve bijdrage leveren.

Alfen haalt steeds meer van zijn omzet uit het buitenland. In het eerste halfjaar steeg het aandeel van de buitenlandse omzet van 12 procent naar 21 procent. Alfen heeft zijn verkooporganisatie in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk versterkt, evenals zijn doorverkoop- en distributiepunten door heel Europa. Door de acquisitie van het Finse Elkamo in juli heeft Alfen zijn positie op het gebied van slimme elektriciteitsnetwerken sterker gemaakt. Ook verkoopt Alfen via het netwerk van Elkamo zijn eigen laadsystemen voor elektrische auto's en energieopslagsystemen in Scandinavië.

Het aandeel Alfen sloot maandag 0,7 procent hoger op 11,96 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 28, 2018 02:32 ET (06:32 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse