Iets minder winst voor Gemalto

Franse digitale beveiliger herhaalt outlook hele boekjaar.

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft in de eerste helft van 2018 een licht lagere operationele winst geboekt op een eveneens licht lagere omzet. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van de Franse digitale beveiliger.

CEO Philippe Vallée wees met name op het goede momentum in Cybersecuritiey en benadrukte de groeiende rol van Gemalto's technologie voor het beveiligen van cloudservices. Een tweede wapenfeit was het afgelopen halfjaar het paspoortcontract dat de Franse digitale beveiliger kreeg in het het Verenigd Koninkrijk. Het grootste contract in zijn soort ooit.

Gemalto boekte in de eerste zes maanden van 2018 een operationele winst van 91,8 miljoen euro, in vergelijking met 92,8 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep restte een nettowinst van 66,8 miljoen euro, tegenover 39,4 miljoen euro een jaar eerder. De belastingdruk was afgelopen halfjaar een stuk minder dan in de eerste zes maanden van 2017.

De omzet kwam een streepje lager uit en bedroeg 1.387 miljoen euro, tegenover 1.393 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Aan de omzet droeg de tak Identity, IoT & Cybersecurity 643,6 miljoen euro bij, tegenover 572,4 miljoen euro een jaar eerder.

Eind maart lanceerde Thales Group een officieel bod op het in Amsterdam genoteerde fonds van 51,00 euro per aandeel. Dit bod wordt unaniem gesteund door de board van Gemalto. Half augustus gaf het Canadese ministerie van innovatie groen licht voor de overname van Gemalto door Thales. De overname werd al goedgekeurd door toezichthouders in China, Israël en Australië. Daarmee hebben Gemalto en Thales vier van de veertien benodigde goedkeuringen al binnen. Voor het einde van dit jaar verwachten beide partijen van alle betrokken toezichthouders goedkeuring te krijgen.

Outlook

Gemalto herhaalde vrijdag de outlook. De digitale beveiliger voorziet voor 2018 een dubbelcijferige groei van de omzet bij de segmenten Identity, IoT & Cybersecurity. Daarnaast voorziet Gemalto een operationele winst oplopend van 5 tot 9 procent.

Het aandeel Gemalto sloot donderdag op 49,52 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 31, 2018 01:10 ET (05:10 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse