Update: HeadFirst Source Group overgenomen

Investeerder neemt arbeidsbemiddelaar over.

(ABM FN-Dow Jones) HeadFirst Source Group wordt overgenomen door investeerder Beryllium, die circa 95 procent van de aandelen in het bedrijf heeft verworven. Dit maakte de arbeidsbemiddelaar en payroller vrijdag voorbeurs bekend.

Berryllium is een Nederlands bedrijf met internationale investeerders en wordt financieel ondersteund door de Zwitserse financiële dienstverlener ruvercap group.

Grootaandeelhouders, waaronder meerderheidsaandeelhouder Value8, hebben de verkoop van hun belang aan Beryllium bevestigd. Value8 had een belang van 56 procent in HeadFirst Source Group.

Het bedrijf van Peter Paul de Vries was sinds december 2010 betrokken bij HeadFirst Source Group en heeft volgens eigen zeggen een actieve rol gespeeld bij de totstandkoming van de combinatie en de verdere uitbouw van het bedrijf.

De verkoopopbrengst van de aandelen HeadFirst Source Group ligt 26 procent hoger dan de waardering van het aandelenbelang in de jaarrekening 2017 van Value8. De boekwinst is 4,4 miljoen euro groot.

Beryllium heeft aandelen verworven tegen een prijs van 3,00 euro per aandeel, waarvan 2,50 euro in contanten is voldaan en de resterende 0,50 euro in de vorm van een vendor loan. Op 3,00 euro per aandeel wordt HeadFirst Source Group gewaardeerd op 37,4 miljoen euro. Het aandeel sloot donderdag op 3,20 euro, 0,20 euro boven de overnameprijs.

Als redenen voor de overname noemt Beryllium "de sterke marktpositie van HeadFirst Source Group, de succesvolle acquisitiestrategie en de bijdrage die Beryllium kan leveren aan het realiseren en financieren van verdere groei en acquisities."

"Beryllium heeft aangegeven aanzienlijke funding ter beschikking te hebben om volgende acquisities te financieren. Het groeitraject kan derhalve buiten de beursgenoteerde omgeving worden voortgezet", verklaarde HeadFirst Source Group de bereidheid om te worden overgenomen.

HeadFirst Source Group was sinds december 2010 aan de Amsterdamse beurs genoteerd.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 31, 2018 02:35 ET (06:35 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse