Donderdag landelijke staking bij PostNL

Protest tegen invoering van combibundel.

(ABM FN-Dow Jones) Werknemers van PostNL houden op donderdag een landelijke 24-uurs staking tegen de invoering van de zogenoemde combibundel en de "angstcultuur" bij PostNL. Dat meldt de FNV woensdag.

Volgens de FNV wil PostNL koste wat kost de combibundel doordrukken. Bij de combibundel gaan postbezorgers en postbodes de post zelf op straat sorteren tijdens hun postronde. Het sorteren van post gebeurt nu nog door postvoorbereiders in de sorteercentra. De werknemers vrezen als gevolg van de combibundel het ontslag van honderden medewerkers bij PostNL.

In grote delen van het land wordt de post door de staking een dag later bezorgd. De locaties waar stakers samenkomen zijn de voorbereidingslocaties in Den Bosch, Amsterdam en Arnhem.

De afgelopen weken waren er werkonderbrekingen in Den Bosch, Amsterdam en Nieuwegein. Nu is het volgens de vakbond de tijd de druk op te voeren. Eerder stuurde de FNV een ultimatum aan PostNL tegen invoering van de combibundel. Dat legde volgens de vakbond het bedrijf naast zich neer.

"PostNL wil de combibundel eenzijdig invoeren, zonder draagvlak bij de medewerkers, zonder instemming van de FNV en buiten de cao om. Het is een platte bezuiniging, ten koste van de bezorgers. De invoering betekent bovendien het verlies van minimaal 500 banen in de sorteercentra. Komt nog bij dat de medewerkers de angstcultuur, de reorganisatiedrift en de alsmaar toenemende werkdruk bij PostNL spuugzat zijn. PostNL weigert terug te komen op zijn besluit, daarom staken de mensen", stelt Ger Deleij, bestuurder FNV Publiek Belang.

Bij PostNL werken 20.000 postbezorgers en postbodes.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 19, 2018 07:38 ET (11:38 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse