ASR Nederland presenteert nieuwe doelstellingen

Verzekeraar mikt op groeiend dividend.

(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland heeft nieuwe doelstellingen gepresenteerd voor de middellange termijn voor de komende drie jaar. Dit maakte de verzekeraar woensdag voorbeurs bekend in aanloop naar een beleggersdag vandaag.

ASR mikt voor de periode op een operationeel rendement op het eigen vermogen van 12 tot 14 procent, waarbij er in 2021 een autonome kapitaalcreatie van tenminste 430 miljoen euro moet worden gerealiseerd.

De Solvency II ratio moet "comfortabel" boven 160 procent uitkomen. De dividend pay-out ratio moet 45 tot 55 procent van het netto operationeel resultaat uitmaken, waarbij de verzekeraar mikt op een stabiel tot groeiend dividend in de komende jaren.

Binnen de diverse segmenten mikt de verzekeraar onder meer op een jaarlijkse stijging van de bruto geschreven premies in Schade met 3 tot 5 procent en een stabiel operationeel resultaat bij de tak Leven. Het resultaat van deze divisie zal vergelijkbaar zijn met de 633 miljoen euro uit 2017.

Het gecombineerde operationeel resultaat van Asset Management en Distributie & Services zal volgens ASR stijgen tot 40 miljoen euro en daarna groeien met vijf procent per jaar.

Verder stelde de verzekeraar goed op weg te zijn de kosten te verlagen met 50 miljoen euro lagere operationele kosten.

Het aandeel ASR Nederland sloot dinsdag 0,8 procent hoger op 41,26 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 10, 2018 01:33 ET (05:33 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse