Galapagos sluit samenwerkingsdeal met Evotec

MECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos gaat samenwerken met zijn Duitse branchegenoot Evotec bij het onderzoek naar een nieuwe 'target' voor fibrose en andere indicaties. Wat voor target het precies is, werd niet openbaar gemaakt. Ook zijn er geen financiële details naar buiten gebracht.

De samenwerking betreft een onderzoeksprogramma naar kleine moleculen voor de behandeling van fibrotische ziekten van de lever en andere organen. Het programma zit momenteel in de preklinische fase. Volgens Galapagos heeft Evotec het target ontdekt en er ook al wat onderzoek naar gedaan.

Galapagos verwerft bij de samenwerking de wereldwijde commercialisatierechten, waarvoor Evotec een licentievergoeding ontvangt. Evotec komt ook in aanmerking voor verdere mijlpaalbetalingen en royalty's. Galapagos is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het programma.

Daarnaast zal Galapagos toegang krijgen tot specifieke technologie van Evotec om de laatste stappen in de preklinische ontwikkeling te ondersteunen.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)

Beursnieuws
Advies en Analyse