'Mooie Vivat-deal voor NN'

AMSTERDAM (AFN) - NN Group heeft met de aankoop van een deel van verzekeraar Vivat een mooie deal gesloten, op meerdere vlakken. Dat constateren analisten van KBC Securities.

NN neemt de kleinere niet-levensactiviteiten over als nieuwe eigenaar van Vivat Schadeverzekeringen. Voor de schadetak betaalt de beursgenoteerde verzekeraar 416 miljoen euro. Ook neemt het voor 150 miljoen euro aan zogeheten achtergestelde leningen over. De marktvorsers noemen dat een schone transactie, zonder de wat lastiger te beoordelen levensverzekeringentak van Vivat.

De deal is contant gefinancierd en de aandeleninkoop wordt niet geraakt. Ook dat noemt KBC prettig. Ook valt rivaal ASR buiten de boot, wat volgens de kenners positief is. KBC hanteert een accumulate-advies op NN en een koersdoel van 41 euro.

Voorzichtig positief

ING, dat een buy-advies heeft op NN met een koersdoel van 43,50 euro, omschrijft de acquisitie als "voorzichtig positief" voor NN. De bank ziet verder wat opluchting bij de koers van Aegon. De aankondiging van NN toont verder aan dat ASR, dat ook in de race was voor Vivat, gedisciplineerd is gebleven.

Bank Degroof Petercam denkt dat de deal goed uitpakt als NN synergie-effecten kan realiseren. Dat kan bijvoorbeeld omdat NN er via de Volksbank een groot afzetkanaal bij krijgt. Bank Degroof Petercam heeft een buy-advies voor NN met een koersdoel van 41 euro.

Het aandeel NN stond vrijdag omstreeks 16.15 uur 4,2 procent hoger op 36,10 euro. Aegon klom 2,2 procent tot 4,22 euro en ASR won 6,6 procent tot 35,89 euro.

Beursnieuws
Advies en Analyse