Braziliaanse Vijfde Kamer akkoord met schikking SBM Offshore

Oliedienstverlener laat smeergeldaffaire definitief achter zich.

(ABM FN-Dow Jones) De zogeheten Vijfde Kamer is akkoord met de clementieovereenkomst tussen SBM Offshore en het Braziliaanse federale pakket. Dit meldde de oliedienstverlener dinsdag.

Met de goedkeuring van deze anticorruptie autoriteit op zak kan SBM Offshore de smeergeldaffaire definitief achter zich laten. Daarnaast benadrukte SBM effectief weer mee te kunnen dingen naar nieuwe opdrachten in Brazilië.

Op 1 september 2018 kondigde SBM aan een akkoord bereikt te hebben met de Braziliaanse aanklager Ministério Público Federal. Onderdeel van de deal met de aanklager was dat SBM Offshore nog eens 200 miljoen Braziliaanse real betaalt, omgerekend ongeveer 45 miljoen euro. Dit bedrag dient SBM in gedeeltes te betalen aan Petrobras: 60 miljoen real bij aanvang en vervolgens nog eens zeven betalingen ter waarde van 20 miljoen real.

De overeenkomst was een aanvulling op het akkoord dat eind juli werd gesloten met het Braziliaanse Ministério da Transparência e Controladoria-Geral da União, Advocacia Geral da União en Petrobras. Dit akkoord stond SBM Offshore al toe om weer zaken te doen met de Braziliaanse staatsoliemaatschappij Petrobras.

Het aandeel SBM Offshore noteerde dinsdag op een rood Damrak 1,9 procent hoger op 12,27 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 18, 2018 10:32 ET (15:32 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse