Britse premier May overleeft vertrouwensstemming

Aanval uit eigen partij afgeslagen.

(ABM FN-Dow Jones) De Britse premier Theresa May heeft de vertrouwensstemming in haar Conservatieve partij overleefd, waardoor ze de komende maanden niet meer kan worden weggestemd als leider door haar partijgenoten.

Eerder woensdag kondigde May aan dat ze bij de volgende verkiezingen haar partij niet meer zal leiden, wat erop zou wijzen dat ze van plan is voor die tijd terug te treden.

May heeft moeite om het Britse vertrek uit de Europese Unie te regisseren. Het akkoord dat zij in november bereikte met Brussel werd door critici als te gunstig voor de EU beschouwd, terwijl de soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk onvoldoende zou worden teruggewonnen.

Nu May de stemming in haar partij heeft overleefd, blijven de opties voor Brexit onveranderd: Londen kan akkoord gaan met de deal van May, of een licht bijgestelde versie als de EU dat toestaat. Ook kan er worden besloten tot een tweede referendum, wat weer kan leiden tot een besluit om toch niet uit de EU te stappen. De laatste optie is een harde Brexit, zonder akkoord, wat voor de Britse economie en financiele markten de slechtste uitkomst wordt gezien.

Het Britse pond stond 1,0 procent hoger op 1,2614 dollar. De overwinning van May was vooraf al door de valutamarkten ingecalculeerd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 12, 2018 16:26 ET (21:26 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse