Hogere omzet voor Sligro

Onderneming ziet meer druk op kosten dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group heeft in het derde kwartaal van 2018 een hogere omzet behaald. Dit bleek donderdag voorbeurs uit een trading update van het het groothandels- en supermarktconcern uit Veghel.

De omzet steeg autonoom met 3,3 procent op jaarbasis, van 531 miljoen naar 591 miljoen euro. In de eerste negen maanden van het jaar liep de omzet autonoom met 1 procent op tot 1,7 miljard euro miljoen euro. Met name de mooie zomermaanden juli en augustus zorgden voor een relatief sterk kwartaal, aldus Sligro.

Outlook

Sligro gaf donderdag aan dat het de positieve ontwikkeling in zijn afzetmarkten nog altijd aanhoudt. Het bedrijf schatte bij de halfjaarcijfers in dat de marktgroei op jaarbasis tussen de 2,5 procent en 3,5 procent zal bedragen. Donderdag ziet de omzetontwikkeling die aan die verwachting ten grondslag ligt bevestigd, terwijl de kostendruk groter is dan voorzien. Het vierde kwartaal wordt bepalend voor de mate waarin Sligro deze druk kan opvangen. Het laatste kwartaal van het jaar is voor Sligro een belangrijk kwartaal voor de resultaatvorming.

Met een oplopende vraag naar personeel voor distributiecentra, ontstaat er tevens schaarste en een tekort aan capaciteit. Sligro wil deze juist structureel vergroten en zich minder afhankelijk maken van traditionele vormen van transport en logistiek. Daarmee wil het bedrijf de kosten betere beheersbaar houden voor de langere termijn.

Het aandeel Sligro Food Group sloot woensdag 1,1 procent hoger op 38,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 18, 2018 01:54 ET (05:54 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse