Omzet Besi inderdaad flink gedaald

Ook voor vierde kwartaal flinke omzetdaling voorzien.

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft in het derde kwartaal van 2018 een flink lagere omzet geboekt, waarvoor door de toeleverancier van de halfgeleidersector ook was gewaarschuwd.

De omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 116,7 miljoen euro, een daling van 27,6 procent op kwartaalbasis. Er werd door Besi vooraf gewaarschuwd voor een omzetkrimp van 25 tot 30 procent, vooral door lagere inkomsten uit die bonding voor mobiele toepassingen en seizoenseffecten.

De brutomarge lag afgelopen kwartaal op 58,0 procent, tegenover 56,5 procent in het tweede kwartaal. Daarmee deed Besi het beter dan zelf verwacht.

De operationele kosten werden met 8,5 procent verlaagd. Besi reageerde volgens CEO Richard Blickman op de lastige marktomstandigheden door "vlot" de productie, de toelevering en het personeelsbestand aan te passen aan de omstandigheden. Zo had Besi minder tijdelijk personeel aan het werk.

Netto verdiende Besi 29,3 miljoen euro met een nettomarge van 25,1 procent, onder "uitdagende marktomstandigheden".

De netto kaspositie van Besi bedroeg aan het einde van het derde kwartaal 160,1 miljoen euro, een stijging van 45 procent op kwartaalbasis.

Outlook

Voor het lopende vierde kwartaal rekent Besi op een omzetdaling van 20 tot 25 procent op kwartaalbasis. Volgende toeleverancier is dit de gebruikelijke seizoensdip en zwakkere marktomstandigheden. "Het is onduidelijk of de huidige omstandigheden slechts een tijdelijke pauze weerspiegelen na de grote capaciteitsopbouw in 2017 of dat het een meer traditionele neergang betreft", zei Blickman donderdag.

In de komende drie jaar wil Besi de kosten structureel met 15 miljoen tot 20 miljoen euro verlagen.

Het orderboek van Besi bedroeg aan het einde van het derde kwartaal 131,7 miljoen euro, ruim 6 procent minder dan in het tweede kwartaal.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 25, 2018 01:25 ET (05:25 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse