Flow Traders presteert conform verwachting

Kwartaalcijfers wel lager dan recordkwartaal in 2018.

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders heeft in het eerste kwartaal van 2019 grofweg aan de verwachtingen van analisten voldaan. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de flitshandelaar.

Ondanks de teruglopende omzet en winst meent Co-CEO Dennis Dijkstra dat Flow Traders het jaar "relatief sterk" is begonnen. De flitshandelaar was naar eigen zeggen in staat beter te presteren dan de markt.

In het afgelopen kwartaal genereerde Flow Traders een netto handelsomzet van 63,1 miljoen euro, tegenover 74,1 miljoen euro een kwartaal eerder en zelfs 213 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2018. Die 213 miljoen was ook een uitschieter voor Flow Traders, dat toen kon profiteren van een enorme piek in de volatiliteit en de handel in ETF's op de Amerikaanse markt.

Analisten rekenden voor het eerste kwartaal van 2019 op een netto handelsomzet van 61,5 miljoen euro.

Terwijl in de Amerika's de omzet met 25 procent op kwartaalbasis steeg, was er een daling van 16 procent in Europa en een halvering in Azië-Pacific. Flow Traders merkte op dat het marktaandeel in ETP bleef groeien, waardoor de nummer 1 positie verder werd versterkt.

De EBITDA daalde op kwartaalbasis van 33,8 miljoen naar 26,8 miljoen euro en de bijhorende marge ging van 46 naar 42 procent.

De nettowinst bij Flow Traders kwam afgelopen kwartaal uit op 19,2 miljoen euro, terwijl analisten rekenden op krap 20 miljoen euro. Een kwartaal eerder lag de winst nog op 26 miljoen euro en vorig jaar was dit zelfs 110 miljoen euro.

FlowTraders merkte op dat de vaste operationele kosten met 3 procent op kwartaalbasis daalden. Ook werd er een boete van 100.000 euro aan de Autoriteit Financiële Markten betaald.

Maarten van den Muijsenberg wordt per 1 mei de nieuwe Global Head of Risk van Flow Traders.

Verder kondigde de flitshandelaar aan de dealing rooms in Hong Kong te gaan centraliseren.

Ook merkte Flow Traders op goed voorbereid te zijn voor Brexit, ongeacht het scenario.

Flow Traders houdt donderdag een beleggersdag. Dan zal de onderneming meer toelichting geven op de strategische ambities die het heeft.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 16, 2019 01:46 ET (05:46 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse