Comcast doet goede zaken met breedband

PHILADELPHIA (AFN/BLOOMBERG) - Comcast heeft zijn opbrengsten afgelopen kwartaal stevig opgevoerd. Het Amerikaanse kabel- en entertainmentconcern profiteerde onder meer van groei op het gebied van breedbandinternet. Ook was dit het eerste kwartaal sinds de afronding van de overname van het Britse Sky.

De kwartaalomzet kwam uit op 27,9 miljard dollar, oftewel dik 26 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2017. Onder de streep bleef 2,5 miljard dollar over. Dat is wel flink minder dan de 15 miljard dollar winst in de vergelijkbare periode in 2017. Maar toen had Comcast nog een belastingmeevaller in de Verenigde Staten van 12,7 miljard dollar, door de veranderde belastingregels in dat land.

De cijfers zijn beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Comcast maakte verder bekend dat het dividend met 10 procent wordt verhoogd. Met de mediadiensten van Sky in handen, poogt Comcast nog meer klanten aan zich te binden, onder meer met het bieden van unieke content. Met de overname van de Sky-activiteiten was zo'n 39 miljard dollar gemoeid.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)

Beursnieuws
Advies en Analyse