Europese beurzen verdeeld rond middaguur

Aandacht voor Brits rentebesluit en top Europese Unie.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag verdeeld, nadat de Federal Reserve zich in zijn rentebeleid voor dit jaar zeer terughoudend opstelde en de Brexit een zeer onzekere eindfase is binnengestapt nu een verzoek van Londen om de vertrekdatum uit de Europese Unie naar 30 juni uit te stellen, door de Unie is afgewezen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een min van 0,2 procent op 380,26 punten. De Duitse DAX liet ook een daling zien van 0,2 procent naar 11.575,40 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plusje van 0,1 procent met een stand van 5.386,90 punten. De Britse FTSE 100 steeg donderdag 0,4 procent naar 7.336,83 punten.

De aandacht gaat vandaag vooral uit naar het rentebesluit van de Bank of Engeland, waarvoor geen wijziging van de rente van 0,75 procent wordt verwacht, en de top van de Europese Unie in Brussel.

De Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen nu zullen nog een aanzienlijke tijd van kracht zijn. Dit zei de Amerikaanse president Donald Trump woensdag volgens The Wall Street Journal. Tegen journalisten zei Trump dat hij niet van plan is om de heffingen in te trekken.

"We moeten er zeker van zijn dat we een deal met China hebben en dat China die naleeft", aldus Trump.

De Britse detailhandelsverkopen zijn vorige maand ten opzichte van de maand ervoor onverwacht gestegen. Met 0,4 procent was dit overigens wel duidelijk minder dan de stijging met 1,0 procent die in januari in volumes werd gemeten.

Macro-economische data lijken donderdag geen dominante rol te gaan spelen tegen de achtergrond van het Britse rentebesluit en de EU-top.

Het consumentenvertrouwen in de eurozone, dat donderdag om 16.00 uur wordt gepubliceerd, loopt naar verwachting licht op van 7,4 negatief in februari naar een voorlopige 7,0 negatief in maart.

In de Verenigde Staten gaat het donderdag om drie cijfers: de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 16 maart, de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadelphia over maart en de leidende indicatoren over februari.

De wekelijkse steunaanvragen belopen naar verwachting 225.000 tegen 229.000 over de week die eindigde op 9 maart.

De index van Philadelphia komt naar verwachting uit op 5,0 tegen 4,1 negatief vorige maand.

De leidende indicatoren stijgen volgens kenners vooraf met 0,1 procent waar een maand eerder nog een daling werd gemeld van 0,1 procent.

Olie noteerde donderdag lager. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 0,6 procent in het rood op 59,88 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 68,69 dollar moest worden neergeteld, een daling van 0,4 procent.

De euro/dollar noteerde donderdag op 1,1395 dollar. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1416 dollar en woensdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1431 dollar op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het Franse catering- en schoonmaakbedrijf Sodexo kreeg van Goldman Sachs een adviesverlaging van Neutraal naar Verkopen, omdat de Amerikaanse zakenbank druk op de winstgevendheid van het bedrijf verwacht, nu uitbesteding van activiteiten door bedrijven daalt. De koers van het aandeel Sodex daalde donderdag 4,33 procent.

Next heeft in het afgelopen gebroken boekjaar iets minder winst geboekt, maar handhaaft zijn doelstelling voor het lopende jaar. De Britse retailer handhaafde de in januari afgegeven verwachting dat de omzet dit jaar met 1,7 procent stijgt, de winst voor belasting met 1,1 procent daalt en de winst per aandeel 3,6 procent stijgt. Next moest donderdag 1,7 procent prijsgeven.

RBC heeft donderdag het advies voor ING verhoogd van Sector Perform naar Outperform met een koersdoel van 14,50 euro. De koers van het aandeel ING reageerde rond het middaguur per saldo nog niet.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het rood.

De Dow Jones index daalde woensdag 0,6 procent naar 25.745,67 punten, de breder samengestelde S&P 500 index eindigde 0,3 procent lager op 2.824,23 punten en techbeurs Nasdaq sloot fractioneel hoger op 7.728,97 punten. Na het rentebesluit van de Fed veerden de beurzen op, maar tegen het eind van de handel verloren ze weer terrein.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 21, 2019 06:52 ET (10:52 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse