Gratis tips: drie Amerikanen en een Duitser

Recent hebben wij voor ruim twintig internationale aandelen een koopadvies gegeven. Dit op basis van technische analyse. Ter kennismaking stellen we vier van deze koopadviezen open voor niet-abonnees. 

Deze fondsen komen voor op een lange lijst met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van buitenlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: Onze ‘technische’ koopadviezen voor 21 internationale aandelen.

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: DRIE AMERIKANEN EN EEN DUITSER

Opwaardering voor Eon (20 juli 2018)
Eon breekt, na eerder een hogere bodem te hebben gevormd, door de weerstand van €9,50. Wij waarderen het advies op naar ‘kopen’. Aanvankelijk zag het er dit jaar niet zo goed uit voor Eon. De koers zakte door de onderkant van het stijgend trendkanaal. Bovendien begon het 40-weeks gemiddelde, dat altijd een goede indicatie geeft van de langetermijntrend, te dalen. Maar het technische plaatje is de laatste weken toch beter geworden. De koers kwam in een zijwaartse beweging terecht, na steun te hebben gevonden op €8 en vanaf dit niveau te zijn opgeveerd. Ondertussen begon de MACD langzaam op te lopen. Recent is deze trendvolgende indicator door de nullijn gebroken. Een ander belangrijk wapenfeit is dat de koers uit het zijwaartse platform is ontsnapt. Punt van zorg is nog dat het 40-weeks gemiddelde nog geen stijgende lijn heeft.

Facebook: +480% (20 juli 2018)
Ondanks de negatieve berichtgeving heeft Facebook recent de weerstand van de vorige top uitgenomen. We herhalen het koopadvies. Facebook is onze succesvolste kooptip – de winst bedraagt inmiddels meer dan 480%. We zijn blij dat we vasthielden aan ons koopadvies toen de koers een flinke knauw kreeg tijdens de discussie over het al dan niet naleven van privacyregels. Het aandeel zakte toen even door de onderkant van het stijgend trendkanaal, maar wist nog op tijd steun te vinden. Een van de redenen om Facebook toch op ‘kopen’ te laten staan, was het destijds nog altijd stijgende 40-weeks gemiddelde. De koers heeft, zoals gezegd, de weerstand van de vorige top van begin dit jaar uitgenomen. Het meest waarschijnlijke scenario is nu dat Facebook tegen de bovenkant van het stijgend trendkanaal aan kruipt.

Intel: we kijken het nog even aan (3 augustus 2018)
Intel is uit een stijgende wigformatie gezakt. Maar dit is nog niet verontrustend. Het koopadvies van oktober vorig jaar blijft gehandhaafd. In oktober doorbrak de koers de horizontale weerstandslijn op $38. Inmiddels staat onze ‘longpositie’ op ruim 20% rendement. Maar we maken ons enigszins zorgen. De koers heeft lange tijd in een stijgende wigformatie gezeten. Dit is een formatie waarbij de stijgende steunlijn, getrokken onder de bodems, een steiler verloop heeft dan de weerstandslijn getrokken over de toppen. Vaak zakt de koers uit de stijgende wig. Dat gebeurde ook bij Intel. In zo’n geval is eigenlijk een houdadvies beter. Maar we kijken het nog even aan. Er ligt nog een horizontale steun op $47. Als de koers hier doorheen zakt, wordt het aandeel op ‘houden’ gezet.

Microsoft ‘overbought’ (27 juli 2018)
Microsoft zit nog altijd in een stevige opwaartse trend. We herhalen ons koopadvies. Microsoft behoort tot onze langstlopende koopsignalen. Het aandeel werd al in augustus 2016 op ‘kopen’ gezet, toen de koers door de horizontale trendlijn op $57 brak. Inmiddels bedraagt de winst op onze ‘long’ meer dan 80%. Er is geen enkele reden om technisch negatief te worden. De koers zit in een stijgend trendkanaal en het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde loopt op. Het enige wat tijdelijk voor koersdruk kan zorgen, is de weerstand aan de bovenkant van het stijgend trendkanaal. Koersen bewegen doorgaans van de bovenkant naar de onderkant van een kanaal (en vice versa). Ook staat de MACD-indicator op een hoge stand. De koers staat dus ‘overbought’, hoewel de MACD niet op de hoogste stand ooit staat. Dat was begin maart dit jaar.

 

 

 

 

 

The post Gratis tips: drie Amerikanen en een Duitser appeared first on Beleggers Belangen.

Beursnieuws
Advies en Analyse