Help! Wat moet ik met een miljoen?

Het ontvangen van een groot bedrag is fijn, maar roept vaak ook vragen op. Sparen of juist beleggen? In één keer inleggen of gespreid? Een gedegen vermogensstrategie geeft antwoord op die vragen. Dat blijkt uit het Verhaal van de Week in Beleggers Belangen.

Regelmatig krijgt de redactie van Beleggers Belangen vragen van lezers over het beleggen van een groot bedrag. Het gaat dan om een erfenis, de overwaarde van een huis of een flinke winstuitkering.

Een gedegen beleggingsstrategie start niet met de selectie van aandelen. Het juiste startpunt is de inventarisatie van uw financiële doelen, op korte en op lange termijn. Dat helpt bij het bepalen van de beleggingshorizon en het kiezen van de juiste beleggingen.

Een miljoen

Om een miljoen te beleggen, zijn duidelijke doelen ook cruciaal voor het volhouden van de gekozen beleggingsstrategie. Een van de grootste bedreigingen van een succesvolle beleggingsstrategie bent u namelijk zelf.

Het bepalen en volhouden van een beleggingsstrategie is voor veel mensen een uitdaging. Impulsaankopen liggen op de loer. En we zijn geneigd gedrag dat alleen op de lange termijn resultaat heeft – zoals beleggen – uit te stellen.

Gelukkig heeft onderzoek uitgewezen dat ons op de korte termijn gerichte brein op het goede spoor kan worden gezet door een concrete invulling van de toekomst. Uit onderzoek van het Amerikaanse Morningstar blijkt bijvoorbeeld dat de spaar- en beleggingsresultaten van mensen sterk verbeteren als ze zich verdiepen in hun financiële toekomst.

De deelnemers die nadachten over hun geldzaken tot ver na hun pensioendatum hadden na een jaar twintig keer meer opzij gezet door sparen en beleggen dan de mensen die slechts één jaar vooruit keken. Dit effect trad bij alle deelnemers op, ongeacht leeftijd, inkomen of geslacht.

Klik hier als u meer hulp nodig heeft met het beleggen van een groot bedrag, Dat mag overigens ook best ‘maar’ €10.000 zijn. Wij helpen u graag!

The post Help! Wat moet ik met een miljoen? appeared first on Beleggers Belangen.

Beursnieuws
Advies en Analyse