Markten blijven in opperbeste stemming

Het positieve sentiment bij aandelen en Europese bedrijfsobligaties,  de daling van de Zwitserse frank en de ontwikkelingen bij nikkel, kobalt en aluminium waren opvallende elementen in de afgelopen week.

In een week waarin nog steeds veel bedrijven hun halfjaarcijfers presenteren, bleven de financiële markten in een opperbeste stemming. De Dow Jones overschreed voor het eerst de grens van 22.000 punten. Ook Europese bedrijfsobligaties hebben opnieuw een positieve week achter de rug. Europese staatsobligaties valt gene rooie cent te verdienen en met Amerikaanse tienjaarsschuld krijgen Nederlandse particulieren weer te maken met het wisselkoersrisico.  Op de valutamarkt is de daling van de Zwitserse frank een van de meest opmerkelijke bewegingen van de afgelopen weken. Tot slot nemen we bij  commodities de metalen onder de loep die de gevolgen ondervinden van de ontwikkelingen op de markt voor elektrische voertuigen, zoals nikkel, kobalt en aluminium.

Cijferseizoen loopt ten einde

Mondiale aandelenmarkten op nieuwe recordhoogtes

Staatsobligaties als slechte belegging

Bedrijfsobligaties blijven in trek

Nikkel en kobalt profiteren van toenemende vraag naar elektrische auto’s

Opmerkelijke daling Zwitserse frank

Economie eurozone dreigt vaart te verliezen

Column: Analisten maken er een potje van


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


The post Markten blijven in opperbeste stemming appeared first on Beleggers Belangen.

Beursnieuws
Advies en Analyse