Nederlandse industrie blijft groeien

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in augustus dit jaar bijna 4% hoger dan in augustus 2016. Dat maakte het CBS dinsdag bekend. De stijging was iets groter dan in juli.

Al bijna twee jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode twaalf maanden eerder. De productie van de transportmiddelenindustrie groeide het sterkst. Ook de productie van de chemische industrie en van de fabrikanten van elektrische apparaten groeide sterker dan gemiddeld. Dat geldt eveneens voor de machine- en de rubber- en kunststofindustrie. Daarentegen produceerde de farmaceutische industrie minder dan in augustus 2016.

Stijgende trend

Voor het bepalen van de kortetermijnontwikkeling van de productie kan het beste worden gekeken naar voor seizoen- en werkdageffecten gecorrigeerde cijfers. Van juli op augustus 2017 steeg de productie met 0,4%. Sinds medio 2014 is er sprake van een stijgende trend van de industriële productie.

Nederlandse beleggers hebben dit jaar met industriële fondsen als Aalberts, AMG, Kendrion, Hunter Douglas of Accell bovengemiddeld hoge rendementen kunnen behalen.

 

The post Nederlandse industrie blijft groeien appeared first on Beleggers Belangen.

Beursnieuws
Advies en Analyse