Nieuwe bedrijfsobligaties Volkswagen

De markt voor bedrijfsobligaties ligt er nog steeds redelijk goed bij. Risico-opslagen bleven afgelopen week vrijwel stabiel, mede dankzij de afnemende vrees voor een escalatie van het Chinees-Amerikaanse handelsconflict. In euro’s genoteerde investmentgrade-bedrijfsobligaties, weerspiegeld door de iBoxx Corporates Index, sloten de week op vrijdag af met een effectief rendement van 1,23%. Dat was ongeveer 4 basispunten hoger dan de week daarvoor. De benchmark noteert alweer drie weken rond dit niveau. In de highyield-markt was er ook nauwelijks verkoopdruk. Het effectief rendement op de iBoxx High Yield index bleef onveranderd op 3,35%.

Volatiele week voor junkleningen

Op de Amerikaanse markt steeg de yield op investmentgrade-bedrijfsobligaties licht naar 4,21%. Junkleningen (iBoxx USD High Yield Liquid index) sloten een volatiele week af op 6,36%. Op de primaire markt blijft het rustig. In Europa kwamen geen nieuwe highyield-leningen naar de markt, maar werd er wel voor in totaal circa €5 mrd aan investmentgrade-papier geplaatst.

Vooral in de autosector was het druk met een aantal nieuwe uitgiftes van Volkswagen en Daimler. De nieuwe leningen van Volkswagen Financial Services hebben een looptijd van drie en vijf jaar en een coupon van respectievelijk 0,375% en 0,875%. Bij Moody’s en S&P krijgen de obligaties een – lagere – investmentgrade-rating. Het concern likt nog altijd de wonden van het dieselschandaal, maar lijkt weer voorzichtig de weg omhoog te hebben gevonden.

The post Nieuwe bedrijfsobligaties Volkswagen appeared first on Beleggers Belangen.

Beursnieuws
Advies en Analyse