Rio Tinto verlaagt productierichtlijn ijzererts voor dit jaar

Mijnbouwer kampte met cyclonen in Australië.

(ABM FN-Dow Jones) Rio Tinto heeft zijn productiedoelstelling voor ijzererts voor dit jaar verlaagd. Dit bleek dinsdag uit een productie-update over het eerste kwartaal van dit jaar van de Brits-Australische mijnbouwgroep.

Rio Tinto maakte over de eerste drie maanden van dit jaar een productiedaling bij zijn Australische operaties in de regio Pilbara van 9 procent. Dit was het gevolg van tegenzittend weer en een brand, wat ook nog van invloed zal zijn in het lopende tweede kwartaal.

Aanvankelijk mikte Rio Tinto voor deze locatie op het verschepen van 338 miljoen tot 350 miljoen ton ijzererts in 2019, maar inmiddels is de doelstelling 333 miljoen tot 343 miljoen ton. Er werd in het eerste kwartaal 69,1 miljoen ton verscheept, een krimp van 14 procent.

Op 1 april van dit jaar had het bedrijf al aangegeven dat de problemen als gevolg van de cyclonen zouden leiden tot een productieverlies van ongeveer veertien miljoen ton.

De kostenraming voor 2019 per ton blijft ongewijzigd. Ook de richtlijnen voor andere metalen blijven staan

De productie van aluminium kwam in het eerste kwartaal uit op 0,8 miljoen ton. Dit kwam overeen met de productiecijfers over het eerste kwartaal een jaar eerder.

Bij de productie van koper lag de productie in de periode van januari tot en maart van dit jaar drie procent hoger.

De koers van het aandeel Rio Tinto sloot maandag 0,9 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 16, 2019 01:25 ET (05:25 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse