Rustiger week in verschiet

Wall Street en Londen dag later open.

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers gaan een relatief rustige handelsweek tegemoet, nu het cijferseizoen achter de rug is en de macro-economische agenda ook niet overloopt. Bovendien houden Wall Street en de beurs van Londen de deuren maandag gesloten.

Ondanks dat de onrust tussen China en de VS bewegingen op markten domineren, wordt er rond dit weekend zeker ook naar de Europese verkiezingen gekeken.

"De Europese verkiezingen lijken vooral op lokaal vlak een thema voor beleggers te worden", schreef econoom Bert Colijn van ING in een vooruitblik.

"De grote blokken in het Europees Parlement die over het algemeen voor het beleid van de Europese Commissie van Jean-Claude Juncker gestemd hebben lijken een meerderheid te behouden en daarmee zal het beleid van het Europees Parlement niet veel veranderen in de komende jaren", denkt Leen.

De meeste aandacht gaat volgens de econoom uit naar het Verenigd Koninkrijk, nadat premier Theresa May afgelopen week haar vertrek aankondigde, waardoor er nu ruimte is voor de Brexit Party. En in Italië worden de verkiezingen vooral als graadmeter voor de lokale regering gezien. De vijfsterrenbeweging is erg gedaald in de peilingen en een slecht resultaat in de Europese verkiezingen zou druk op de regering kunnen zetten, meent Leen van ING.

Dinsdag zullen beleggers letten op het consumentenvertrouwen in Frankrijk, Duitsland en de gehele eurozone. Ook in de VS staat de vertrouwensindex op de rol. Een dag later is Italië aan de beurt en op vrijdag is het weer de beurt aan de VS, ditmaal met een cijfers berekend door de universiteit van Michigan. Vrijdag zijn er ook inflatiedata uit Italië en Duitsland.

Halverwege de week zal er ook aandacht zijn voor de Duitse werkloosheid en de Franse groei en inflatie. Donderdag staat de inflatie in Spanje geagendeerd en de Amerikaanse groei.

De week wordt op vrijdag afgesloten met een stroom aan Japanse cijfers en inkoopmanagersindexen uit China.

Zoals gezegd is het kwartaalcijferseizoen inmiddels achter de rug. Wel zijn er nog een aantal jaarvergaderingen, zoals die van NN Group en van biotechbedrijven Kiadis en Probiodrug.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 26, 2019 08:33 ET (12:33 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse