STOCKWATCH 'Gezonde kwartaalcijfers Wessanen'

AMSTERDAM (AFN) - Wessanen heeft over het vierde kwartaal ,,erg gezonde cijfers'' gepresenteerd, schrijft KBC Securities in een analistenrapport. Het bedrijf overtrof de gemiddelde verwachtingen omtrent de verkoopcijfers en de operationele marge. Bovendien groeiden de eigen merken van het natuurvoedingsbedrijf harder dan in de voorgaande kwartalen, wat volgens de Belgische bank de nervositeit rond Wessanen onder beleggers wegneemt.

De omzet van Wessanen steeg in het vierde kwartaal met 5,2 procent op jaarbasis. De groei van de eigen merken versnelde in dezelfde periode tot 5,9 procent, tegen 0,8 procent in de voorgaande drie kwartalen. Hoewel Wessanen geen exacte cijfers op zijn prognose voor dit jaar plakt, gaan marktvorsers van KBC uit van een ,,positieve'' omzet- en winststijging in de komende drie jaar.

Volgens KBC is de lage koers van het aandeel Wessanen in de afgelopen maanden onterecht. De bank handhaaft zijn buy-advies en koersdoel van 14,50 euro. Het aandeel zette dinsdag de sterkste koersstijging neer sinds februari 2016. Omstreeks 09.25 uur noteerde Wessanen 13,8 procent hoger op 8,75 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)

Beursnieuws
Advies en Analyse