Tipterugblik: Basler

Een jaar geleden tipte ik de Duitse producent van industriële camera’s Basler op een koers van €159. Na een sterke start met binnen een maand tijd een plus van ruim 40% werd de initiële winst weer volledig ingeleverd.

Deze maand viel het aandeel zelfs terug tot minder dan €140, met een intraday dieptepunt van €128,60. Daarmee ging er gemeten vanaf het hoogtepunt december vorig jaar, kort nadat de tip werd gegeven, precies €100 van de koers af.

Ook Basler werd dit jaar meegesleurd in het negatieve sentiment binnen de techsector en kreeg als smallcap (beurswaarde €489 mln) zelfs een extra tik. De tip van vorig jaar was dan ook nadrukkelijk bedoeld voor de meer speculatieve belegger.

De jongste cijfers stelden teleur met een omzetdaling van 4% tot €116,4 mln over de eerste negen maanden van 2018. Voor het hele jaar rekent Basler op een omzet van €145-155 mln, wat vlak is ten opzichte van 2017 (€150 mln), toen de omzet nog met liefst 54% steeg.

Voor volgend jaar rekent het bedrijf weer op een terugkeer naar groei, waarbij de gemiddelde analistenconsensus uitgaat van een 22% hogere omzet van €183 mln.

Met een geschatte k/w van ruim 24 is het aandeel zeker niet duur met het oog op de groeipotentie op langere termijn. Met een schuldvrije balans, sterke cashflow en een groeiend dividend (nu 1,4%) blijft Basler koopwaardig voor de lange termijn.

De tip van vorig jaar resulteerde in een koersverlies van 12,2%, wat exclusief het dividend van €2,02 is.

The post Tipterugblik: Basler appeared first on Beleggers Belangen.

Beursnieuws
Advies en Analyse