Tipterugblik: Corporación Financiera Alba

Sinds Corporación Financiera Alba vorig jaar getipt werd, is de beurskoers met 9% gedaald. Dit betekent echter dat de discount ten opzichte van de intrinsieke waarde groter is geworden. Die waarde nam namelijk mooi toe en de Spaanse economie liet een gezonde groei zien.

In maart 2018 kreeg Corporación Financiera Alba een koopadvies in de tiprubriek. De belangrijkste argumenten daarvoor waren goede vooruitzichten voor de Spaanse economie en de korting ten opzichte van de intrinsieke waarde. De beurswaarde lag maar liefst 28% lager dan de omvang van de kaspositie en de waarde van investeringen. Alba heeft onder meer belangen in Acerinox, BME, CIE Automotive, Ebro Foods en Viscofan. De Spaanse economie is in 2018 met 2,5% gegroeid. Dat is een mooi tempo, maar minder dan de 3,1% uit het voorgaande jaar. Die vertraging lijkt zich in 2019 door te zetten.

Investeringsmaatschappij met 42% korting

De investeringsmaatschappij heeft nog geen jaarcijfers gepubliceerd, maar in de eerste drie kwartalen is de intrinsieke waarde per aandeel met 9,2% gestegen naar €75,93. De huidige beurskoers ligt daar 42% onder. Het grote verschil wordt onder meer verklaard door het slechte beursklimaat in de laatste maanden van 2018. Bovendien heeft Alba op een wat ongunstig moment wat nieuwe investeringen gedaan, en de Spaanse groei vertraagt. De vooruitzichten voor Alba zijn minder goed dan een jaar geleden. Dat wordt echter ruimschoots weerspiegeld in de zeer grote korting ten opzichte van de intrinsieke waarde. In afwachting van een afname van die korting richting 20%, verdient het aandeel een houdadvies.

The post Tipterugblik: Corporación Financiera Alba appeared first on Beleggers Belangen.

Beursnieuws
Advies en Analyse