Topman ABN AMRO kondigt binnenkort vertrek aan - media

Bank wil rust in de tent.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO is dringend op zoek naar een nieuwe topman, nu chief executive officer Kees van Dijkhuizen zijn vertrek spoedig aan zal kondigen. Dit meldde De Telegraaf zaterdag op basis van ingewijden.

Komend voorjaar loopt de eerste termijn van Van Dijkhuizen, die dan 64 jaar is, af. President-commissaris Tom de Swaan zou graag een nieuwe topman neerzetten die voor continuïteit kan zorgen na enkele tumultueuze jaren bij de bank, schrijft de krant.

De afgelopen maanden begonnen de commissarissen van ABN AMRO daarom al met het in kaart brengen van de opties. Daarbij werd de hulp ingeroepen van headhunters Russell Reynolds en Egon Zehnder. Een van de opties was dat Van Dijkhuizen langer zou aanblijven.

Dat er serieus gezocht wordt naar een opvolger, blijkt volgens De Telegraaf ook uit het feit dat concurrent ING Groep een van haar grootste talenten, Steven van Rijswijk, afschermt, zodat hij niet wordt weggekaapt. De directeur Risicobeheer van ING wordt gezien als belangrijke kandidaat om CEO Ralph Hamers bij een toekomstig vertrek op te volgen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 15, 2019 18:00 ET (22:00 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse