Update: Apple lanceert video streaming dienst Apple TV+

Prijs service niet bekend.

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft maandag de lancering aangekondigd van de langverwachte video streaming dienst, Apple TV+. Dat deed het techbedrijf tijdens een speciaal event in Cupertino, Californië.

Op Apple TV+ worden programma's uitgezonden, die door Apple zelf worden geproduceerd. De dienst biedt verder eenvoudige toegang tot betaalkanalen als HBO en Showtime.

Apple TV+ kan bekeken worden op streaming apparaten van Roku en Amazon.com, alsmede op een aantal smart televisies.

De presentatie in Cupertino werd gehouden in aanwezigheid van sterren als Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Sara Bareilles. Zij zullen de komende tijd in de Apple-programma's te bewonderen zijn.

Apple TV+ zal in de herfst in honderd landen worden geïntroduceerd. Content kan doorg gebruikers gedownload worden. Apple maakte niet bekend hoe duur de service zal zijn.

Apple zei verder op het event dat het diensten gaat aanbieden op het gebied van spellen. Deze nieuwe dienst gaat Apple Arcade heten. Via Apple Arcade worden gebruikers meer dan honderd nieuwe en exclusieve spellen aangeboden voor iPhones, Macs en iPads. De dienst wordt in de herfst van 2019 gelanceerd.

"Apple Arcade zal spelers van alle leeftijden aanspreken", zo beloofde Apple. Volgens het bedrijf zullen er geen reclames bij de spellen worden getoond. Er werd niet bekendgemaakt hoe duur de service zal worden. De spellen van Apple Arcade kunnen ook offline worden gespeeld.

Tijdens de bijeenkomst introduceerde Apple ook een abonnementsdienst voor magazines en kranten en een creditcard.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 25, 2019 15:42 ET (19:42 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse