Wall Street blijft dicht bij huis

Tweede Paasdag verloopt rustig.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is maandag dicht bij huis gebleven. De Dow Jones index daalde 0,2 procent op een slot van 26.511,05 punten en de S&P 500 won 0,1 procent en eindigde op 2.907,97 punten. Op een slotstand van 8.015,27 punten, sloot de Nasdaq 0,2 procent in de plus.

Het was een rustige Tweede Paasdag met weinig impulsen. In Europa werd maandag niet gehandeld en in Azië was het beeld gemengd. Op het nieuws dat voormalig presidentskandidaat Herman Cain af ziet van een nominatie tot bestuurslid bij de Federal Reserve werd nauwelijks gereageerd.

Bovendien is het überhaupt lastig voor de beurzen om zich momenteel echt ergens aan op te trekken. "Heel veel goed nieuws is eigenlijk al ingeprijsd en daarom worstelt de markt om aanzienlijk te stijgen", volgens investeringsstrateeg Michael Arone van State Street Global Advisors.

Olie werd maandag duurder nadat bekend werd dat de Verenigde Staten de vrijstellingen opheffen voor een achttal landen om Iraanse olie te importeren. Een vat West Texas Intermediate steeg 2,7 procent en sloot op 65,70 dollar.

De euro noteerde rond het slot op Wall Street licht hoger op 1,1260 dollar.

De activiteitsindex van de Chicago Fed is in maart licht verbeterd maar wel negatief gebleven, op -0,15. Sinds het begin van het jaar is sprake van een groei onder de trend volgens de index.

De bestaande woningverkopen zijn in maart op maand- en jaarbasis gedaald, met achtereenvolgens 4,9 en 5,4 procent. De gemiddelde verkoopprijs steeg wel.

Het belangrijkste macro-economische rapport van de week volgt pas vrijdag, wanneer een voorlopig groeicijfer over de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal wordt bekendgemaakt.

Verder belooft het een drukke week te worden op kwartaalcijfergebied waarbij een aantal prominente techfondsen de boeken openen, waaronder Facebook, Microsoft, Twitter en Amazon.

Volgens investeringsstrateeg Chris Battifarano van FineMark National Bank & Trust hebben aandelen als Microsoft en Facebook een redelijk hoge multiple dus kan er wat verkoopdruk ontstaan wanneer de resultaten en/of outlook tegenvallen.

Nog altijd rekenen marktkenners op een daling van de winst dit kwartaal. Onderzoeksbureau Refinitiv schat in dat de S&P 500 bedrijven gemiddeld 1,7 procent minder winst hebben gemaakt dan in het eerste kwartaal in 2018.

Bedrijfsnieuws

Oliedienstverlener Halliburton behaalde in het eerste kwartaal een hogere nettowinst terwijl de omzet stabiliseerde en beter was dan analisten hadden verwacht. De aangepaste winst daalde wel maar minder dan verwacht. Het aandeel ging nipt 0,2 procent omlaag.

Kimbery-Clark steeg meer dan 5 procent. De producent van onder meer Kleenex en Huggies had in het eerste kwartaal last van negatieve wisselkoerseffecten waardoor de winst en omzet daalden. Toch waren de resultaten boven verwachting. En de outlook werd gehandhaafd.

Later deze week komen onder meer Coca-Cola, Procter & Gamble, eBay, Visa, Boeing en Tesla met resultaten, net als eerdergenoemde techfondsen.

Tesla daalde bijna 4 procent. CEO Elon Musk nodigde beleggers maandag uit op het hoofdkantoor in Californië voor een update rond de ontwikkelingen van een zelfrijdende elektrische auto. Het bedrijf onthulde de hardware waarmee de auto's in de toekomst autonoom moeten kunnen rijden. Het gaat om twee chips die alleen werken met versleutelde software van Tesla. Volgens Musk hebben alle voertuigen momenteel de mogelijkheid om autonoom te rijden maar is alleen de software nog niet gereed.

Woensdag nabeurs volgen de eerste kwartaalcijfers, die vermoedelijk een verlies laten zien en een daling van de verkopen. Verder werd dit weekend bekend dat vier onafhankelijke bestuurders opstappen bij Tesla en onderzoekt het concern momenteel een mogelijke ontploffing met een Model S in Shanghai.

Pinterest en Zoom Video Communications maakten voor het weekend een sterk beursdebuut. Pinterest, dat ruim 28 procent steeg, voegde daar maandag een bescheiden 2 procent aan beurswaarde aan toe. Zoom steeg op zijn eerste beursdag donderdag ruim 72 procent en daar kwam maandag meer dan 5 procent bij.

Een opvallende koersbeweging was er voor ingenieurs- en techbedrijf KeyW. Het aandeel steeg ruim 42 procent nadat bekend werd dat Jacobs Engineering een overnamebod van 11,25 dollar per aandeel KeyW heeft uitgebracht.

Kraft Heinz daalde 0,2 procent. De concurrent van Unilever maakte bekend dat huidig topman Bernardo Hees per 30 juni na zes jaar opstapt als CEO. Hij wordt opgevolgd door Miguel Patricio. Net nadat het nieuws maandagmiddag bekend werd, won het aandeel nog ruim 2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 22, 2019 16:11 ET (20:11 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse