Wall Street hoger gesloten

Rendement tienjarige treasuries omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,4 procent tot 2.888,68 punten, de Dow Jones index won 1,2 procent op 25.886,01 punten en de Nasdaq sloot 1,7 procent hoger op 7.895,99 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten vonden vrijdag de weg naar boven, na een volatiele handelsweek die werd gedomineerd door zorgen over toenemende handelsspanningen tussen de VS en China, verzwakking van de wereldwijde economische groei en dalende obligatierendementen. Het rendement op 10-jarige Treasurys steeg tussentijds tot 1,562 procent op vrijdag, van 1,534 procent op donderdag, wat een ommekeer betekent ten opzichte van recente sessies.

"Marktspelers doken eerder deze week op veilige havens zoals obligaties en goud omdat handelsspanningen en zorgen over de wereldwijde economische groei de risico-aversie bevorderden", zei analist Lukman Otunuga van FXTM. "Hoewel de rente op treasuries vrijdag herstelt van zijn lage recordniveau's naarmate de rust op de markt terugkeert, blijven de bewegingen op de obligatiemarkt de komende week een punt van focus", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag in de Verenigde Staten bekend dat het aantal in aanbouw genomen in de VS op maandbasis is gedaald met 4,0 procent. Op jaarbasis steeg het aantal in aanbouw genomen woningen overigens met 0,6 procent.

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in augustus verslechterd. De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 98,4 in juli naar 92,1 halverwege deze maand.

De euro/dollar noteerde op 1,1093. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1071 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1106 op de borden.

De september-future voor een vat ruwe olie steeg vrijdag 0,7 procent, ofwel 0,40 dollar, op de New York Mercantile Exchange, tot 54,87 dollar. Op weekbasis sloot de olieprijs ook 0,7 procent hoger.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten geen macro-publicaties geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Deere & Co steeg ruim 4,0 procent, nadat de producent van landbouwmachines een beter dan verwachte omzet rapporteerde, maar een tegenvallende winst boekte.

Nvidia steeg bijna 7,5 procent. De chiproducent boekte het afgelopen kwartaal beter dan verwachte resultaten.

Sectorgenoot Applied Materials daalde circa 1,0 procent. Hoewel de resultaten beter waren dan verwacht, viel de winstverwachting voor het fiscale vierde kwartaal licht tegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 16, 2019 16:04 ET (20:04 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.

Beursnieuws
Advies en Analyse