Wall Street in mineur

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen stonden donderdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op Wall Street reageren op een grote stroom bedrijfsresultaten, waaronder die van eBay en Alcoa. Ook lijken de handelszorgen weer wat op te spelen.

De Dow-Jonesindex noteerde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent lager op 25.085 punten. De brede S&P 500 leverde 0,3 procent in tot 2807 punten en techbeurs Nasdaq gaf ook 0,3 procent prijs, op 7834 punten.

President Donald Trump heeft hard uitgehaald naar de Europese Unie vanwege de recente boete tegen de Amerikaanse technologiegigant Google (min 0,9 procent). ,,Ze profiteren echt van de VS, maar niet meer voor lang'', twitterde Trump over Brussel. De financiële markten verwerken tevens de uitlatingen van de economische adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, die stelde dat de handelsgesprekken tussen de VS en China zijn vastgelopen.

Alcoa

Aluminiumproducent Alcoa moest het flink ontgelden te midden van alle handelsperikelen. De spanningen waren voor het bedrijf aanleiding om de financiële verwachtingen te verlagen, waarna beleggers het aandeel 12 procent lager zetten.

Webwinkelbedrijf eBay ging een kleine 8 procent onderuit, ondanks dat het de afgelopen periode wel meer kopers naar zijn marktplaats wist te trekken. Dat leidde ook tot een hogere omzet en winst. Het bedrijf heeft zijn vooruitzichten voor de omzet in de rest van het jaar echter naar beneden bijgesteld.

American Experss

Ook American Express stelde teleur. De creditcardmaatschappij leverde bijna 3 procent aan beurswaarde in. Andere ondernemingen die de boeken openden waren verfreus PPG, Domino's Pizza, sigarettenmaker Philip Morris en verzekeringsmaatschappij Travelers. Zij noteerden tot meer dan 3 procent in de min. Winnaars waren er ook. Zo kreeg techconcern IBM de handen van beleggers wel op elkaar, met een plus van bijna 4 procent.

Verder is bekend geworden dat de Amerikaanse kabelreus Comcast (plus 3 procent) geen poging meer zal wagen om onderdelen van 21st Century Fox (min 1 procent) in te lijven. Wel blijven de Amerikanen in de race voor het Britse mediabedrijf Sky.

De euro was 1,1670 dollar waard, tegen 1,1601 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,4 procent tot 69,72 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent minder en werd verhandeld voor 73,29 dollar per vat.

Beursnieuws
Advies en Analyse